wtorek, 13 maja 2014

BEZGLUTENOWE TARTALETKI Z CZEKOLADĄ I MALINAMI





Składniki:

200g mielonych migdałów
4 łyżki miodu

200g czekolady
100ml mleka migdałowego
maliny (ja zużyłam 120g)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (ewentualnie)

Wykonanie:

Migdały wymieszać z miodem, do uzyskania lepkiej masy. Dwie duże lub cztery mniejsze formy na tartaletki wysmarować masłem i obsypać mąką bezglutenową. Następnie wylepić je ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na około 10 minut. W tym czasie roztopić w kąpieli widnej czekoladę z mlekiem migdałowym. Dodać ekstrakt z wanilii i dobrze wymieszać. Lekko ostudzić i napełnić masą także wystudzone tartaletki. Wierzch udekorować malinami.






Źródło przepisu - program "Szczypta smaku" (TVN Style) z moimi zmianami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz